Publicerad den Lämna en kommentar

Den herpesfria påskpussen …

”Problemet är att jag förstår mig själv allt mindre”

Åke Edwardson, som ställde upp på en intervju i boken Sedan vi kom med i EU har vädret blivit sämre, delar inte ut påskpussar till vem som helst. Vi ville förstås ta reda på vad hans herpesskräck grundar sig i.

Hej Åke, varför denna herpesskräck?
– Herpes är en kronisk sjukdom man kan vara utan, thank you very much. Vad jag menade är att jag inte vill pussa nån med blödande druvklaseliknande herpessår över läpparna. Annars är det lugnt, när vederbörandes herpes är slumrande. Nu är det ju så att vissa människor ser bättre ut med herpes än utan, men det är en annan sak.

Så om din fru hade herpes, skulle du inte pussa henne då?
– Inte om hon blöder från munnen som statisterna i ”Walking dead” när de äter människor, annars självklart ja.

Är hon fortfarande den enda som förstår dig?
– Det där var en lek med klichén ”min fru förstår mig inte” som otrogna män kör med. Men ja, hon förstår mig fortfarande åtta år efter mitt enkätsvar, det tror jag hoppas jag. Problemet är att jag förstår mig själv allt mindre för varje märklig bok jag skriver …

Och vem vill du pussa i påsk i år?
– Mitt första barnbarn Lilly, två och ett halvt, min ögonsten. Hon förstår mig förresten!

I Sedan vi kom med i EU har vädret blivit sämre tycker vanligt folk till. Denna hyllning till yttrandefriheten bjuder även på fler fördjupande intervjuer med hjältarna bakom svaren.

Du hittar boken med Åke och en rad andra vardagshjältar till rabatterat pris här!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.