Utlottning: Snapsvisor och Fredsdruvor – motboken för dig som är för

Utlottningen är avslutad! Boken hittar du här!

I den här lilla boken samsas underfundiga och nydanande snapsvisor med Gussy Löwenhielms fyndiga Fredsdruvor. Eller ska vi kalla dem brännvindruvor?

Genom att anmäla dig nedan deltar du i utlottningen av nya boken Snapsvisor och Fredsdruvor – motboken för dig som är för, som släpps i slutet av juni. I vinnarpaketen kommer också en tygväska med en druva på temat. Du kommer också få information om boken och de kampanjer som planeras.

Oavsett du vinner eller ej kommer du nämligen få ett finfint erbjudande när boken släpps. Och vi behandlar förstås din mejladress på ett helt reko sätt, läs mer om det här.

 

Mer om boken:

Dryckesvisor i alla dess former har länge roat oss människor. Kanske främst i Europa där det finns en lång tradition av dryckes- och skålvisor. Men ofta dricker folk för att få sjunga istället för att som vi svenskar och finlandssvenskar sjunga för att få dricka.

Författaren, snapsviseskrivaren och ståuppkomikern Gussy Löwenhielm är en sann ordkonstnär som mer eller mindre lever för att sammanföra ord så att de får en oväntad mening. Hittills har denna förmåga gett upphov till åtta böcker inom humorgenren. Våren 2012 kom hans första snapsvisebok Brännvin, vad döljer du för mig? som innehöll en diger samling visor med texter skrivna till moderna låtar – en tradition som är här för att stanna. Med hopp om att sprida gIädje startade Gussy Instagramkontot ”Fredsdruvor” i maj 2019. Hans populära druvor har sedan dess bland annat synts på konstgallerier och i Dagens Nyheter.

Så hur blir det då när man blandar sekelskiftesbilder, knivskarp copy och kreativa snapsvisetexter? Dråpligt, livat och alldeles underbart! Kort sagt: Håll i kräfthatten om du vill vara med på noterna!